Nieuws

10 mei 2021

Verbouwing sportpark De Heibunders

KV Flamingo’s, onze medegebruikers van het sportpark De Heibunders, hebben twee extra kleedlokalen nodig. Daarom is in overleg met Flamingo’s besloten dat zij twee kleedlokalen van VV Mariahout overnemen en dat de voetbalclub twee nieuwe kleedlokalen gaat bouwen.

In juni 2020 heeft de gemeenteraad een krediet beschikbaar gesteld voor de bouw van de nieuwe kleedlokalen. Om de kosten zo laag mogelijk te houden is besloten dat VV Mariahout de kleedlokalen in eigen beheer gaan bouwen. Er is een bouwcommissie samengesteld, en op basis van een programma van eisen zijn diverse schetsontwerpen gemaakt. Het door de bouwcommissie geselecteerde ontwerp is goedgekeurd door het bestuur, waarna Bouwcoördinatie Richard de Beer de bouwtekeningen heeft gemaakt. De bouwtekeningen zijn inmiddels goedgekeurd door het bestuur en gemeente Laarbeek. De bouwvergunning is in april aangevraagd, parallel met de aanvraag bestemmingsplanwijziging. 

Op dit moment is de bouwcommissie druk bezig met de voorbereiding van de bouw en de keuze van de aannemers. De verwachting is dat we de gehele nieuwbouw kunnen uitvoeren met onze eigen trouwe sponsoren. Daar waar nodig en mogelijk zullen enkele werkzaamheden door onze vrijwilligers worden verricht. 

Door in eigen beheer te bouwen en met een extra investering vanuit VV Mariahout zijn wij in staat om niet alleen twee nieuwe kleedlokalen te bouwen, maar ook een nieuwe bestuurskamer. Als gevolg van de diverse uitbreidingen was de huidige bestuurskamer namelijk volledig ingeklemd tussen andere lokalen. De nieuwe bestuurskamer komt op de hoek van de nieuwbouw met uitzicht over het hoofdveld. In de oude bestuurskamer zal een klein extra kleedlokaal komen, met name voor de meisjes van de jeugd die in jongensteams spelen. 

De planning is dat de bouwvergunning voor 1 juli zal worden verleend, zodat de werkzaamheden in juli kunnen starten. We hopen nog voor de bouwvak de grond- en funderingswerken te kunnen uitvoeren, zodat direct na de bouwvak begonnen kan worden met de bovengrondse bouw.

Ben jij ook benieuwd naar de nieuwbouw en/of wil jij ook graag een bijdrage leveren aan de verbouwing? Meld je dan bij de bouwcommissie, dit kan via e-mail: voorzitter@mariahout.nl. We zijn met name nog op zoek naar vrijwilligers (vrijwilligsters!) die mee willen denken/werken aan de afwerking en de inrichting van de nieuwbouw, maar ook vrijwilligers voor andere taken zijn van harte welkom.

De bijgevoegde afbeelding is een artist impression; een indicatie van de toekomstige situatie.

« Terug

Copyright © 2008 - 2021 Voetbal Vereniging Mariahout. Alle rechten voorbehouden.

Website gerealiseerd en gesponsord door Creatievelink Vormgeving + Webdesign