24 januari 2020

Onderzoek Bart van Duijnhoven

In het najaar van 2019 heeft lid van VV Mariahout Bart van Duijnhoven, samen met 2 collega studenten, onderzoek gedaan naar VV Mariahout en daarbij een verenigingsadvies uitgebracht. Dit hebben ze gedaan in kader van hun opleiding SPECO Sportcommunicatie aan de Fontys Economische Hogeschool Tilburg.

In dit onderzoek werd gekeken naar de interne communicatie tussen besturen, commissies en leden van VV Mariahout alsmede naar de externe communicatie richting nieuwe leden, media en sponsoren. Daarbij werd er bijvoorbeeld onderzoek gedaan naar de verschillende soorten communicatie tussen besturen en commissies, naar de verdeling van de leden t.o.v. andere clubs, naar sponsoren, enz. Kortom alles werd doorgelicht.

Daarbij werden een aantal aanbevelingen gedaan die we als bestuur ten harte zullen nemen. Een eerste aanbeveling was dat er meer moet worden gedaan om zowel nieuwe als bestaande sponsoren aan de club te binden om zodoende de teruglopende sponsorinkomsten een halt toe te roepen.Een tweede was om fans meer bij de club te betrekken door bijvoorbeeld evenementen te organiseren of door de inzet van sociale media. In het verlengde daarvan was het derde advies om ook de leden meer bij de club te betrekken, vooral in de categorie 16-19 jaar. Omdat hier relatief veel afhakers zijn. Ook zou VV Mariahout actiever op zoek kunnen gaan naar nieuwe leden door bijvoorbeeld voetbaldagen te organiseren. Als laatste advies kwam naar voren dat er goed moet worden gekeken of de inkomsten kunnen worden vergroot door bijvoorbeeld de contributie te verhogen. En aan de andere kant de lasten van de kantine te verlagen.

Namens het bestuur wil ik Bart van Duijnhoven en zijn collega studenten bedanken voor het uitbrengen van dit verenigingsadvies. Daarnaast wensen we jullie veel succes met jullie verdere studie.

Met sportieve groet,

Twan Corsten

Secretaris VV Mariahout

Copyright © 2008 - 2020 Voetbal Vereniging Mariahout. Alle rechten voorbehouden.