27 mei 2019

Mariahout - Stiphout Vooruit: 1-2

Een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft was Mariahout heer en meester en in de tweede helft waren de rollen omgedraaid. Uiteindelijk winnen de tricolores verdiend.

Na 5 minuten was het Mariahout-keeper Dominique Leenders die Mariahout redding bracht. Na mistasten in de achterhoede kon Jorn Dekkers een 1-tegen-1 duel aangaan met keeper Leenders van Mariahout en laatstgenoemde was de baas. Dominique Leenders keepte zijn afscheidswedstrijd voor Mariahout. Hij keert terug naar Sparta '25 om daar te gaan concurreren met doelman Pennings van Sparta '25. Dominique heeft zich bij Mariahout erg goed ontwikkeld en is klaar voor een hoger niveau!

Na een klein kwartier zette Tom van de Bogaard de bal voor op zijn broer Stijn van de Bogaard maar die kopte vrij voor de keeper naast. Hierna zette Tim Barten met een mooie lob Rob Wagemans in schietpositie en die wist er wel raad mee. Een prachtige volley in de verre hoek betekende 1-0 voor Mariahout. Mariahout bleef domineren zonder echte kansen te creëren. Net voor rust kreeg SV een penalty na vermeend hands. Doelman Leenders van Mariahout was Jorn dekkers van Stiphout Vooruit de baas en keerde de penalty knap.

Na de rust een compleet ander wedstrijdbeeld. Stiphout Vooruit domineerde en wilde koste wat kost de drie punten meenemen naar Stiphout. Dit met het oog op de nacompetitie. Een overwinning van Stiphout betekende sowieso 2 thuiswedstrijden in de strijd om de promotie naar de 3e klasse. Stijn van de Bogaard dacht daar anders over en speelde zichzelf knap vrij. Links voor de doelman van Stiphout Vooruit schoot hij echter hoog over. Na een klein uur spelen kwam Stiphout op gelijke hoogte. Een vrije bal werd ingeleverd en vervolgens greep de Mariahout-defensie zwak in en kon Max Versteeg de gelijkmaker noteren. Stiphout kwam even hierna op voorsprong door wederom een fout in de Mariahout-defensie. Freek Habraken verdedigde slordig uit en werd vervolgens uitgespeeld door Teun Welten die oog in oog met keeper Leenders koel bleef en de 1-2 binnenschoof. vv Mariahout wisselde aanvoerder Michel Leenders voor Tim Aarts. Leenders nam afscheid na zo'n 15 jaar in het 1e elftal te hebben gespeeld. Een aanvoerder met karakter! Bedankt Michel! Invaller was A-junior Tim Aarts. Ook A-junior Haike vd Burgt mocht zijn debuut maken en deed dat met verve. In de 80e minuut omspeelde hij twee tegenstanders en gaf Dennis Veldpaus de gelegenheid om de gelijkmaker te maken, helaas werd zijn inzet geblokt. Mariahout eindigt na een toch wel tumultueus seizoen (met onder meer een trainerswissel) op de 8e plaats. Iets onder de eigen doelstelling. Echter gezien de vele jeugdspelers die op de deur van het eerste elftal kloppen hebben de coaches Verhoeven en Maas het komende seizoen meer dan voldoende mogelijkheden!!

Copyright © 2008 - 2019 Voetbal Vereniging Mariahout. Alle rechten voorbehouden.

Website gerealiseerd en gesponsord door De WebStudio