Nieuws

11 september 2023

Mariahout 1 draait 0 – 3 achterstand tegen Keldonk om naar 5 – 3 winst

Mariahout moest in de 2e bekerwedstrijd thuis aantreden tegen RKKSV uit Keldonk. Onder moeilijke omstandigheden door de extreme hitte werd het een doelpuntrijke wedstrijd, waarin Mariahout een snelle 0-3 achterstand om wist te buigen naar een knappe 5-3 overwinning.

Mariahout begon sterk aan de wedstrijd, in de 1e minuut kopte Luciano Deben uit een corner voorlangs. Mariahout zette hoog druk en was de sterkere ploeg, maar wist niet te scoren. Aan de andere kant was Keldonk wel zeer effectief. Spits Koen van Deurzen profiteerde in de 12e minuut van weifelend optreden van doelman Tom Hagelaars en scoorde tussen enkele verdedigers de 0–1. Keldonk werd sterker en 5 minuten later was het weer de sterk spelende Koen van Deurzen die uit een corner bij de eerste paal hard binnenkopte: 0-2. Enkele minuten later een aanval van Keldkonk over links en het was Koen van Deurzen die bij de tweede paal de bal binnentikte en daarmee zijn hattrick voltooide: 0-3. Mariahout herpakte zich en trok direct vanaf de aftrap ten aanval. Tim Barten schoof de voorzet van Haike van der Burgt knap binnen: 1-3. Mariahout bleef het betere van het spel houden, maar schoten van Chiel van Wanrooij en David van Rossum belandden naast het doel. In de 40e minuut leek Stijn van den heuvel de aansluittreffer te scoren, maar zijn goal werd (onterecht) wegens buitenspel afgekeurd. De laatste kans voor rust was voor Keldonk, maar het schot van Jan van de Acker belandde tegen de lat en Koen van Deurzen schoof de bal uit de rebound voorlangs.

Na enkele minuten in de 2e helft werd verdediger Rob Voets van Keldonk met een tweede gele kaart van het veld gestuurd. Mariahout wist al binnen 3 minuten te profiteren van de numerieke meerderheid: Haike van der Burgt schoot de bal uit een corner hard in: 2-3. Mariahout domineerde en creëerde diverse kansen. In de 72e minuut passeerde David van Rossum zijn directe tegenstander op de achterlijn en schoot de bal vanuit een onmogelijke hoek binnen: 3-3. Enkele minuten later werd Niels Vissers alleen voor doelman Leon van de Acker gezet, maar zijn inzet belandde op de paal. Joep van Hoof stuurde met een mooie crosspass David van Rossum diep , waarna Niels Vissers de voorzet van David eenvoudig kon binnenschuiven: 3-4. Enkele minuten voor tijd bepaalde Tim Barten de eindstand door een voorzet van Niels Vissers binnen te schieten: 3-5.

Aanstaande zondag spelen de Marianen hun laatste bekerwedstrijd thuis tegen Mifano, aanvang 14.00 uur.

« Terug

Copyright © 2008 - 2023 Voetbal Vereniging Mariahout. Alle rechten voorbehouden.

Website gerealiseerd en gesponsord door Creatievelink Vormgeving + Webdesign