11 december 2022

Mariahout houdt op wilskracht de drie punten in eigen huis en snakt naar de winterstop

Mariahout begon voortvarend aan de wedstrijd op een goed bespeelbaar hoofdveld op Sportpark ‘De Heibunders’. Aanvoerder Huib van Zutphen was dichtbij de 1-0 op aangeven van Tim Barten. Mariahout had een veldoverwicht maar wist niet tot echte grote kansen te komen. Na de sterke beginfase nam Essche Boys het initiatief over en trad doelman Tom Hagelaars, zeer goed op dreef dit jaar, enkele keren goed op. Mariahout kwam er nog één keer gevaarlijk uit via Dennis Veldpaus die zich knap vrijspeelde en de bal voorlangs krulde. In de 40e minuut kwam Essche Boys op voorsprong door een strafschop die onberispelijk werd ingeschoten door Lars van Wanrooij. Een terechte ruststand aangezien het door blessures geplaagde Mariahout slordig speelde.

Vanaf de beginfase van de tweede helft beet Mariahout meer van zich af en wonnen de Marianen de meeste duels, waardoor er een veldoverwicht ontstond. Vanaf de 60e minuut ging Mariahout man-op-man spelen en bracht trainer Freddy Vermeulen met Stijn van den Heuvel en Sander Brugmans twee verse krachten in. In de 70e minuut greep centrale verdediger Pim Schepers goed in en gaf de bal op David van Rossum. David gaf vervolgens de bal prima voor op invaller Sander Brugmans die beheerst binnenschoot: 1-1. Mariahout kreeg vleugels en spelbepaler Haike van der Burgt had een goede individuele actie maar zijn schot ging voorlangs. Hierna was het wederom Sander Brugmans die scoorde met zijn hoofd na een voorzet van Tim Barten. Tot ieders verbazing keurde de scheidsrechter geheel op eigen initiatief het doelpunt af wegens buitenspel. In de slotfase kreeg het hardwerkende Mariahout toch nog de gewenste beloning. Linksback Tim Aarts zette uitstekend door en zijn prima voorzet werd binnengeschoten door Luciano Deben: 2-1. De slotfase was tumultueus maar Mariahout verdedigde ijzersterk waardoor de punten in Mariahout bleven.

Mariahout kan terugkijken op een geweldige seizoenstart waarin niet werd verloren. Mariahout staat stevig in de top 3 met een flinke voorsprong op de nummer 4 en met een periodetitel op zak gaat Mariahout hoe dan ook meestrijden om promotie naar de derde klasse. Een knappe prestatie van de selectie van trainer Freddy Vermeulen en de kerst is dan ook een uitgelezen periode om de doelstellingen opwaarts bij te stellen en plannen te maken voor een succesvolle tweede seizoenshelft. Tevens biedt dit de mogelijkheid voor het herstel van enkele blessures.

Copyright © 2008 - 2023 Voetbal Vereniging Mariahout. Alle rechten voorbehouden.