Nieuws

30 juni 2022

Buurtvoetbal Mariahout 2022 gewonnen door De Moerasvogels

Op sportpark de Heibunders van VV Mariahout heeft van 22 tot en met 25 juni voor de 37ste keer het jaarlijks buurtvoetbaltoernooi plaatsgevonden. Tijdens dit toernooi streden de verschillende buurtverenigingen om de felbegeerde titel buurtvoetbalkampioen van Mariahout. De gemixte teams van mannen en vrouwen zorgden dagelijks voor een groot aantal toeschouwers, gezelligheid en onderlinge strijd.

Met een prima voetbalweertje werden op zaterdag de kruisfinales en de finale gespeeld. Om de eerste plaats werd uiteindelijk gestreden door de Moerasvogels 1 en Heideriet/Bruukske/De Hei. Beide teams beschikten over goede spelers en waren echt aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk werd de wedstrijd beslist met een 3-1 overwinning door de Moerasvogels. Het was lang geleden dat de Moerasvogels dit toernooi hadden gewonnen, dus er was weer alle reden voor een feestje.

De eindstand van het Buurtvoetbaltoernooi was als volgt:

 1. Moerasvogels 1
 2. Heideriet/Bruukske/De Hei
 3. Bernadettebuurt
 4. Moerasvogels 2
 5. Kempkens/Kom/Otanjebuurt 2
 6. Kempkens/Kom/Oranjebuurt 1
 7. D’n Hoge Suute
 8. Veghelsedijk/Rooijseweg

Sportiviteit staat hoog in het vaandel tijdens het buurtvoetbaltoernooi. Buurtvereniging D’n Hoge Suute was de winnaar van de felbegeerde sportiviteitsbeker.

Tijdens het buurtvoetbaltoernooi van Mariahout werd er ook wordt er gedacht aan de kleinsten. De kinderen mochten in verschillende categorieën penaltyschieten, waarvoor ze zich konden plaatsen voor de grote finale op zaterdag. Daarnaast organiseerde Yammas een voetbaltoernooi voor de kinderen in de leeftijd van 11 t/m 15 jaar.

De uitslagen van de Penaltybokaal waren als volgt:

0 - 6 jaar

 1. Imme de Beer
 2. Ot van Heeswijk
 3. Maud Vermeulen

7 - 9 jaar

 1. Krijn de Beer
 2. Han Gilsing
 3. Fedde Lukassen

10 - 12 jaar

 1. Bent van den Boom
 2. Boris Blankwater
 3. Jade Gilsing

13 - 15 jaar

 1. Tim Gilsing
 2. Nick Maas
 3. Niek Vogels

Buurtvereniging D’n Hoge Suute was de uiteindelijk winnaar van de penaltybokaal 2022.

De organisatie kijkt terug op een fantastisch toernooi, met veel voetbal plezier gezelligheid en bovenal sportiviteit en wil iedereen bedanken die dit toernooi weer tot een geslaagd evenement heeft gemaakt.

Vanuit VV Mariahout een speciaal woord van dank aan de organisatie, bestaande uit Hans Aarts en Freddy Vermeulen, en alle vrijwilligers. Het was mooi om te zien dat het buurtvoetbaltoernooi na 2 jaar onderbreking nog volop leeft in Mariahout. Op het veld werd er fanatiek gestreden, maar na de wedstrijd was het vooral een gezellig samenzijn van jong en oud. Kortom, het toernooi was wederom een groot succes, op naar de 38e editie in 2023!

 

« Terug

Copyright © 2008 - 2022 Voetbal Vereniging Mariahout. Alle rechten voorbehouden.

Website gerealiseerd en gesponsord door Creatievelink Vormgeving + Webdesign