12 oktober 2021

DOSL te sterk voor VV Mariahout

Onder een lekker najaarszonnetje speelde het eerste elftal van VV Mariahout de thuiswedstrijd tegen DOSL uit Leende. DOSL trok aan het langst eind en won de wedstrijd met 0 – 3.

VV Mariahout begon iets sterker aan de wedstrijd. In de 4e minuut schoot Sander Scheepers de bal net naast uit een afgeslagen bal uit een corner. DOSL werd geleidelijk aan sterker. Na 14 minuten moest Tom Hagelaars redding brengen op een inzet van Ruben van Meijl. In de 17e minuut kwam DOSL op voorsprong, na een aanval over links schoot Ralph Geelen de bal droog in de rechter benedenhoek: 0 - 1. Daarna liet DOSL VV Mariahout het spel maken, maar verder dan enkele speldenprikken en corners kwam Mariahout niet. In de 40e minuut kopte Luciano Deben een corner voorlangs. 1 Minuut later een grote kans voor DOSL, waarbij de bal na een scrimmage op de paal belandde.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld: DOSL liet VV Mariahout het spel maken, maar Mariahout wist weinig grote kansen te creëren, terwijl DOSL aan de andere kant wel gevaarlijk werd. In de 58e minuut schoot Martijn Bax de bal vanaf 16 meter hard in het zijnet. In de 65e minuut de grootste kans voor Mariahout: Sander Scheepers zette met een lange bal Chiel van Wanrooij vrij voor het doel. Chiel nam de bal aan met de borst, en nam het doel met een volley onder schot, maar doelman Verstappen bracht knap redding. 2 Minuten later schoot Maikel Steeghs de bal over het doel van Mariahout, maar de daaropvolgende kans werd wel benut door DOSL: een diepe bal werd door de verdediging niet goed beoordeeld, waarna Rick van Hooff alleen op goal ging en beheerst afrondde: 0 – 2.

Freddy Vermeulen probeerde nog om de wedstrijd te kantelen door 3 wissels in te brengen. Maar dit resulteerde niet in grote kansen voor VV Mariahout. Aan de andere kant kreeg DOSL uit de counter nog wel enkele kansen. Tom Hagelaars wist in de 84e minuut een inzet van Maikel Steeghs onschadelijke te maken. Drie minuten voor tijd werd de wedstrijd definitief beslist, na balverlies op het middenveld scoorde Ruben van Meijl de 0 – 3.

Volgende week speelt Mariahout een uitwedstrijd tegen Woenselse Boys uit Eindhoven, aanvang 14.30 uur. Wij hopen ook dan weer op de steun van onze supporters.

Copyright © 2008 - 2021 Voetbal Vereniging Mariahout. Alle rechten voorbehouden.