12 oktober 2021

LED verlichting voor trainingsveld VV Mariahout en Flamingo’s

Afgelopen week heeft de firma Oostendorp LED veldverlichting geïnstalleerd op de trainingsvelden van VV Mariahout en KV Flamingo’s. De nieuwe LED lampen hebben een hogere lichtopbrengst, waardoor de velden aanzienlijk beter worden verlicht. De eerste reacties zijn zeer positief, de LED lampen zorgen voor een betere verlichting van de velden.

De oude gasontladingslampen waren aan vervanging toe. Voor de vervanging van de veldverlichting hebben VV Mariahout en KV Flamingo’s intensief samengewerkt met ASV’33 en Eli. De verenigingen hebben gezamenlijk de keuze gemaakt om over te schakelen op LED veldverlichting. LED verlichting is duurzaam; met een lager energieverbruik kan een hogere lichtintensiteit worden bereikt. LED lampen hebben een bijkomend voordeel dat de lichtsterkte instelbaar is.

In 2020 hebben wij de veldverlichting op veld 2 al vervangen door LED lampen. Tegelijkertijd zijn drie extra lampen voor veld 3 geïnstalleerd, waardoor ook een gedeelte van dit veld gebruikt kan worden voor de trainingen. Deze kosten zijn volledig betaald door de vereniging zelf. Voor de vervanging van de verlichting op het trainingsveld waren de verenigingen afhankelijk van de bijdrage van de gemeente, aangezien de gemeente de eigenaar is van deze verlichting. Omdat de gemeente slechts een deel van de kosten wilde betalen was het voor Flamingo’s financieel niet direct interessant om de bestaande verlichting te vervangen.

Omdat we beide toch graag LED verlichting willen op onze trainingsvelden zijn we samen met Flamingo’s de mogelijkheden gaan bekijken of, en zo ja hoe, dit toch gerealiseerd kan worden. Door een financiële regeling en goede afspraken over gebruik maken van elkaars diensten en faciliteiten wisten we gezamenlijk toch voldoende geld vrij te maken om de LED verlichting op de trainingsvelden mogelijk te maken. Hierbij is door Flamingo’s tevens gebruik gemaakt van de financiële bijdrage vanuit het coöperatiefonds van de Rabobank en vanuit het Centrum Management Laarbeek, onderdeel van Ondernemersfonds Laarbeek.

Met deze nieuwe LED verlichting kunnen onze leden hun geliefde spelletje nog beter beoefenen, en werken we samen mee aan de duurzaamheidsdoelstelling.

Copyright © 2008 - 2021 Voetbal Vereniging Mariahout. Alle rechten voorbehouden.