08 augustus 2021

Bouw nieuwe kleedlokalen vordert gestaag

VV Mariahout bouwt voor KV Flamingo’s 2 nieuwe kleedlokalen op sportpark De Heibunders. Gelijktijdig wordt een nieuwe bestuurskamer gebouwd en wordt de oude bestuurskamer omgebouwd tot een extra kleedlokaal.

De afgelopen 2 maanden zijn een aantal sponsoren (Eric Maas, Gerard van Eijndhoven, Freek Leenders, Jos Martens, Wim Gottenbos en Rooijakkers) en de vrijwilligers van de klusploeg druk bezig geweest om de eerste fase van de bouw te realiseren. Zo moest bijvoorbeeld eerst een lichtmast en de beregeningsput verplaatst worden. Vervolgens moesten alle ondergrondse kabels en leidingen ter plaatse van de nieuwbouw in beeld worden gebracht, en daar waar nodig aangepast of omgelegd. Dit was een hele klus, omdat er vanaf de oorspronkelijke nieuwbouw in 1978 diverse verbouwingen zijn geweest, waardoor we vele kabels en leidingen tegenkwamen die niet allemaal op de tekeningen stonden.

Nadat alle kabels en leidingen in beeld waren en op de juiste plaats lagen kon worden begonnen met de bouw. In ruim 2 weken tijd is de fundering gestort, op Peil gemetseld, aangevuld en de riolering aangelegd. Op de laatste dag voor de bouwvak is de betonnen werkvloer gestort, zodat het beton in de vakantieperiode kan uitharden. Hierdoor zijn de bestaande kleedlokalen 1 en 2, de besprekingsruimte en het materialenhok bij het begin van het nieuwe seizoen weer bereikbaar.

Na de vakantie gaan we verder met de bovengrondse bouw, de verdere planning is sterk afhankelijk van de levertijd van enkele kritische materialen. Door de schaarste worden we helaas geconfronteerd met langere levertijden en hogere kosten voor materialen.

Copyright © 2008 - 2021 Voetbal Vereniging Mariahout. Alle rechten voorbehouden.