Nieuws

22 maart 2021

Zeer geslaagd jeugdvoetbaltoernooi VV Mariahout

Op de eerste lentedag van 2021 waren de weergoden ons eindelijk weer goed gezind. Na tweemaal het voetbaltoernooi voor de jeugd te hebben moeten verzetten vanwege sneeuw en storm klonk op 20 maart dan toch het startsignaal bij Voetbalvereniging Mariahout. ‘Drie maal is scheepsrecht’ bleek helemaal waar. Door een financiële bijdrage uit het stimuleringsfonds van de KNVB konden we alle spelers na afloop trakteren op een drankje, een heerlijk worstenbroodje en een leuk chocolade presentje. Het toernooi is zo’n succes geworden dat het voor herhaling vatbaar is.

In de vroege ochtend trapten de Mariaantjes samen met de jeugd onder de 9 jaar (JO9) af met verschillende trainingsvormen. Vriendjes en vriendinnetjes uit het eigen dorp mochten ook meedoen. Extra techniekoefeningen waren daardoor geen overbodige luxe. Vervolgens mocht het geleerde meteen in uitvoering gebracht worden tijdens de partijtjes. Vol enthousiasme en met veel plezier rolden de bal én de kinderen over het veld. 

Ondertussen werden de spelers/speelsters van de JO7 en hun vriendjes thuis verrast door de voetbalclub. Deze groep moest in quarantaine wat vanzelfsprekend voor enkele tranen zorgde. Een voetbal met daarbij het shirt van VV Mariahout, vervaardigd uit chocolade, bracht gelukkig bij de kinderen weer een lach op het gezicht. 

Die lach zagen we ook bij de spelers van de JO11 en JO12. Goed gemixt speelden zij spannende wedstrijden met en tegen elkaar. Rond het middaguur sloten zij hun toernooi af, onder luid applaus van de vijf leiders. Vervolgens werden de velden opnieuw ingedeeld zodat de JO13, JO14 en JO15 eveneens konden starten aan een anderhalf uur gezellig voetballen. Direct zichtbaar was de onderlinge strijd waardoor er extra fanatiek gespeeld werd. Afsluiters van deze leuke dag waren de JO17 en de JO19. Zij waren met twee grote teams goed vertegenwoordigd en gingen met nieuwe energie huiswaarts. Klaar voor een volgend toernooi. Over een nieuwe datum wordt al flink vergaderd. VV Mariahout houdt haar leden hiervan op de hoogte. 

 

« Terug

Copyright © 2008 - 2021 Voetbal Vereniging Mariahout. Alle rechten voorbehouden.

Website gerealiseerd en gesponsord door Creatievelink Vormgeving + Webdesign