06 november 2020

Update Covid-19

Helaas zien we elkaar niet meer op het sportpark, daarom maar weer een update via de website. Op 3 november is er weer een persconferentie geweest van premier Rutte. Hoewel het aantal besmettingen gelukkig langzaam afneemt hebben we het Covid-19 virus in Nederland helaas nog niet onder controle. Daarom zijn door de overheid aanvullende maatregelen aangekondigd, waardoor de senioren verder beperkt worden in het uitoefenen van ons geliefde voetbalspel. Vanaf woensdag 4 november 22.00 uur geldt bij vv Mariahout voor in ieder geval de komende twee weken de volgende aanvullende maatregel:

• Boven de 18 jaar mag er alleen individueel of in groepjes van maximaal 2 personen getraind worden (1,5 meter afstand). Dit betekent dat trainingen in principe niet meer mogelijk zijn, daarom zijn de komende 2 weken geen trainingen voor de senioren toegestaan.

Voor de jeugd gelden zijn er geen aanvullende maatregelen, maar de maatregelen van 14 oktober blijven onverminderd van toepassing:

• De competities voor zowel de jeugd als de senioren zijn en blijven stilgelegd.
  • De jeugd onder de 18 jaar mag blijven trainen. Voor de JO19 geldt dat alleen de spelers t/m 17 jaar mogen trainen.
  • De kantine was al gesloten, en ook de kleedlokalen en douches blijven gesloten. De jeugd, die wel mag trainen, moet dus thuis douchen en omkleden.
  • Ouders, grootouders en toeschouwers hebben geen toegang tot het sportpark.

Verder blijven alle maatregelen, zoals vermeld in ons Corona Protocol, van toepassing, zie ook het kopje Corona op onze homepage. Het Protocol is deze keer niet aangepast naar aanleiding van deze nieuwe maatregel. Na 2 weken wordt bekeken of we weer terug kunnen keren naar de maatregelen van 14 oktober. Dit betekent ook dat de maatregelen van 14 oktober in ieder geval tot december van kracht blijven, waardoor de competities waarschijnlijk voor de winterstop niet meer worden hervat. De KNVB onderzoekt momenteel hoe hierop in te spelen en wat de gevolgen zijn voor de competities en de bekerwedstrijden.

Wij verzoeken iedereen met klem om de maatregelen goed na te leven. We hopen dat deze aanvullende maatregel inderdaad maar voor 2 weken van kracht zal zijn, maar veel zal afhankelijk zijn van hoe we met de regels omgaan.

We houden jullie op de hoogte bij wijzingen. Let goed op elkaar en blijf gezond!

Copyright © 2008 - 2020 Voetbal Vereniging Mariahout. Alle rechten voorbehouden.