29 april 2020

Jeugd Mariahout hervat trainingen

Door de nieuwe noodverordening van de overheid met betrekking tot het Covid 19 virus mogen kinderen en de jeugd t/m 18 jaar weer gaan trainen. Wij zijn verheugd om te kunnen melden dat we de trainingen voor de jeugd weer gaan hervatten vanaf zaterdag 2 mei. Spelers tussen 13 en 18 jaar moeten 1,5 meter afstand in acht nemen, voor spelers boven de 18 jaar is er helaas geen toestemming om gezamenlijk te sporten. Er zijn strikte regels aan verbonden om de trainingen te mogen hervatten, daarom heeft VV Mariahout een protocol opgesteld. Dit protocol is gebaseerd op het protocol verantwoord sporten van NOC-NSF, en voldoet aan de richtlijnen van de overheid en het RIVM.

Het protocol wordt pet mail verzonden naar alle jeugdspelers en trainers. In het protocol zijn de richtlijnen en instructies beschreven om op een veilige manier de trainingen te hervatten. Dit protocol is afgestemd met korfbalvereniging Flamingo’s en voorgelegd aan gemeente Laarbeek. We hebben akkoord gekregen van de gemeente om de trainingen op deze wijze te hervatten. Dit alles onder de voorwaarden van strikte naleving van de afgesproken maatregelen. Er zal streng worden gecontroleerd op het naleven van de regels. Wanneer een speler / speelster de regels niet naleeft dan wordt één waarschuwing gegeven. Bij een tweede overtreding wordt de speler / speelster verwijderd van de training. Wanneer we de regels niet goed naleven dan lopen we het risico dat de toestemming om te trainen weer wordt ingetrokken. We hopen dat iedereen zich ervan bewust is dat de gezondheidsrisico's nog steeds zo goed als mogelijk moeten worden beperkt en de regels goed moeten worden opgevolgd. Het is niet de bedoeling dat de trainsters voor politieagent moeten gaan spelen, want dan is voor hen de lol er ook zo weer vanaf om de trainingen te geven. Volgens het protocol verantwoord sporten van NOC-NSF moet er ook een corona coördinator aanwezig zijn tijdens de trainingsavonden.

We willen nog specifiek vermelden dat ouders / grootouders / begeleiders geen toestemming hebben tot het sportpark. Wij vragen de ouders, die naar het sportpark komen voor het halen of brengen van hun kind, het moment dat ze bij de uitgang zijn zo kort mogelijk houden. Houd ook daar afstand van elkaar en ga niet clusteren bij de poort met andere ouders om gezellig bij te kletsen.

Op het sportpark geldt een looproute: zo veel mogelijk rechts lopen. Jongeren die het sportpark verlaten hebben voorrang op jongeren die het sportpark willen betreden. Omdat het in de fietsenstalling lastig is om 1,5 meter uit elkaar te blijven, is met Flamingo’s afgesproken dat de korfbalsters de fietsenstalling bij het korfbalveld gebruiken. Blijf niet hangen in de fietsenstalling, maar meld je direct bij je trainer op het veld dat is aangegeven in het protocol. De trainer zorgt er voor dat de trainingsbenodigdheden op het veld zijn. De kleeklokalen, douches en kantine zijn gesloten, dus thuis omkleden en douchen, en neem een eigen bidon mee om te drinken. Ga na de training direct naar huis, en zorg er dan ook voor dat je zo kort mogelijk in de fietsenstalling verblijft.

We hopen dat allevoor iedereen duidelijk is, en dat we weer lekker fanatiek kunnen gaan trainen. Wij wijzen er op dat deelname aan de trainingen volledig op vrijwillige basis, voor zowel de spelers / speelsters als de ouders. Voor vragen kun je contact opnemen met de trainer, jeugdcoördinator of de jeugdvoorzitter (tevens contactpersoon voor gemeente).

Samen kunnen we onze jeugd weer laten sporten!

Copyright © 2008 - 2020 Voetbal Vereniging Mariahout. Alle rechten voorbehouden.