25 november 2019

Brandevoort mede dankzij sterke eerste helft eenvoudig langs Mariahout

Waar de uitwedstrijd vorig seizoen gespeeld moest worden met windkracht 10, was het afgelopen zondag zowat windstil. Perfect voetbalweer dus.

Het was dan wel windstil, maar Brandevoort begon de wedstrijd stormachtig. Vanaf het eerste fluitsignaal zette zij veel druk op de bal en met aanvallend spel lieten zij de Marianen niet aan voetballen toekomen. In de 12ee minuut was het dan ook raak. Uit een corner kwam de bal voorbij de tweede paal nabij de achterlijn, waar vervolgens de bal teruggekopt werd op Jeroen Grootens. Hij tekende voor de 1-0 door van dichtbij de bal achter doelman Hagelaars te koppen. Tien minuten later kwam Mariahout goed weg toen Djardi Martina een rush van zo’n vijftig meter niet beloonde met een goal. Zijn inzet belandde op de paal. Brandevoort bleef het tempo hoog houden en het lukte Mariahout niet om onder de druk vandaan te komen. Trainer Wilko Verhoeven greep in en wisselde in de 40e minuut Jens Leenders voor Rob Wagemans. Mariahout snakte naar de rust, maar kon een verdere achterstand voor de thee niet voorkomen. In de 43ee minuut scoorde Jeroen Grootens, op aangeven van Lahcen Boussfir, zijn tweede van de middag: 2-0.

In de tweede helft kwam Mariahout iets meer aan voetballen toe, maar slecht uitverdedigen in minuut 55 zorgde ervoor dat alle hoop om drie punten mee naar Mariahout te nemen verdween. Wederom was het Jeroen Grootens die scoorde. Zijn eerste inzet werd nog knap gepakt door Tom Hagelaars, maar op de rebound was hij echter kansloos: 3-0 en een hattrick voor Jeroen Grootens. Tim Barten werd in de 65ee minuut gewisseld voor jeugdspeler David van Rossum. Ondanks de grote achterstand liet Mariahout het er niet bij zitten en probeerde het toch nog een treffer te forceren. Danny van de Laar was dichtbij de 3-1. Zijn schot in de 68ee minuut ging slechts enkele centimeters over het doel en Dennis Veltpaus’ inzet nog geen minuut later belandde in de handen van de keeper van Brandevoort. Ook Brandevoort bleef kansen creëren maar miste keer op keer het doel. In de 80eeminuut scoorde Mariahout alsnog haar eretreffer; een voorzet van Jens Leenders belandde op het hoofd van Danny van de Laar die met het hoofd de eindstand op 3-1 bepaalde.

Aanstaande zondag neemt Mariahout op sportpark de Heibunders het op tegen Stiphout Vooruit. De wedstrijd begint om 14:00 uur.

Copyright © 2008 - 2019 Voetbal Vereniging Mariahout. Alle rechten voorbehouden.

Website gerealiseerd en gesponsord door De WebStudio