Nieuws

12 april 2019

ELI start met Walking Football

Het onderstaande is een initiatief van Laarbeek Verenigt. Geïnteresseerden uit Mariahout of van VV Mariahout zijn welkom. VV Mariahout zal met veel interesse de ontwikkelingen volgen en bij voldoende animo gevolg geven aan het initiatief van Eli.

Lieshout – Je bent zo jong als je jezelf voelt en nooit te oud om te leren. Dat zijn de basisprincipes van Walking Football; een nieuwe voetbalvorm voor 60-plussers die nog lekker actief bezig willen zijn. Op donderdag 18 april start ELI in Lieshout de eerste training voor iedereen die een heel leven lang van voetbal wil blijven genieten. Wil je eerst een keertje komen kijken? Geen probleem!

 

Wat is Walking football?

Walking football is voetbal dat in wandeltempo op een kwart veld wordt gespeeld. Er wordt niet gerend, er mogen geen slidings worden gemaakt en de bal mag niet boven heuphoogte komen. Een uitgelezen kans om te laten zien dat je je voetbalstreken nog niet verleerd bent en een uitstekende manier om betrokken te raken (of blijven) bij een vereniging. De achterliggende gedachte is ‘bewegen is gezond’.

 

Laarbeek breed

ELI trapt af maar het is de bedoeling dat Walking Football uiteindelijk Laarbeek breed wordt georganiseerd. De eerste training op donderdag 18 april aanstaande wordt gegeven door Nico Kanon. Nico heeft samen met JIBB Walking Football in Helmond opgestart en hij wil dit ook erg graag in Laarbeek mogelijk maken. In Helmond zijn wekelijks inmiddels 26 spelers actief.

 

Meld je aan!

Ben jij oud-voetballer en kun je het spelletje niet missen, ben je op zoek naar een gezonde manier van bewegen of wil je vrijblijvend kennis komen maken met deze nieuwe voetbalvorm? Meld je dan snel aan! Iedereen is van harte welkom mee te doen of te komen kijken tijdens de eerste training op donderdag 18 april om 19.30 uur, ook wanneer je nog geen 60-plus bent. ELI hoopt op een grote opkomst en veel belangstelling.

 

Voor vragen of aanmelden: marcodebeer@hotmail.com

« Terug

Copyright © 2008 - 2019 Voetbal Vereniging Mariahout. Alle rechten voorbehouden.

Website gerealiseerd en gesponsord door De WebStudio