Nieuws

26 november 2018

Mariahout duidelijke winnaar van derby tegen ELI

Mariahout heeft een meer dan terechte overwinning behaald in de derby tegen ELI. De blauwwitten kregen met 1-5 klop van het team van trainer Wilco Verhoeven, dat er op gebrand was om snel de aansluiting met de middenmoot te bewerkstellingen. Al na 4 minuten kwamen de geelblauwen op een 0-1 voorsprong. Huib van Zutphen schoot de bal tegen de onderkant van de lat. Geert Minten, die het ELI-doel verdedigde vanwege blessures van de gebruikelijke sluitposten, had in de rebound geen verweer tegen de inzet van Stijn van de Bogaard. Direct hierna was Dennis Veldpaus voor de eerste keer dreigend, maar hij kopte langs. Aansluitend was de thuisclub via Patrick Swinkels gevaarlijk, maar doelman Dominique Leenders kon het gevaar juist op tijd bezweren. Beide ploegen werkten hard. De talrijke toeschouwers zagen in de 1e helft naast soms stevige duels veel combinaties mislukken door een foute pass of goed ingrijpen van de beide verdedigingen. Het aantal doelkansen was dan ook heel beperkt. Na een half uur bezwoer Dominique Leenders met een forse ingreep een doelpoging van Willem Slegers. Aan de overzijde stopte Geert Minten een hard schot van Tim Barten en ging een inzet van Huib van Zutphen rakelings langs het ELI-doel.  

Direct na de pauze bracht trainer Michael Thijs de snelle Jordy van den Eijnden in de ploeg om te proberen de stand gelijk te trekken. Het was echter Tim Barten, die in de 52e minuut met een snoeiharde knal de bal hoog in het ELI-doel schoot en hiermee de 0-2 liet aantekenen. Even later kreeg Roel Donkers een grote kans om de aansluitingstreffer te maken, maar zijn inzet miste de juiste richting. Meteen hierna leek de wedstrijd definitief gelopen toen de vaardige Dennis Veldpaus de bal laag in de verre hoek raak prikte, 0-3. De thuisclub kreeg weer hoop op een beter resultaat door Frank van Berlo, die de bal uit een vrije trap kon binnentikken, 1-3. ELI probeerde hierna de dreigende nederlaag nog te voorkomen, maar Mariahout bleef de gevaarlijkste ploeg. In de 69e minuut werd het 1-4. Geert Minten wist een inzet van Rob Wagemans nog te pareren, maar Dennis Veldpaus was er als de kippen bij om zijn tweede doelpunt te scoren.

Kort voor tijd scoorde Niels den Bol uit een vrije trap, maar scheidsrechter Meulendijks keurde deze treffer af omdat hij de bal nog niet had vrijgegeven. Hierna kreeg Dennis Veldpaus nog een publiekswissel en mocht A-junior Thijs van der Aa aan ELI-zijde nog speelminuten maken. In blessuretijd drukte Mariahout het overwicht nog verder uit door een doelpunt van de gedreven aanvoerder Michel Leenders op aangeven van Sander Scheepers, 1-5.  

Door dit resultaat is het verschil tussen beide ploegen nog maar 3 punten. Voor zondag a.s. staat voor ELI opnieuw een derby op het programma, wanneer de Lieshoutenaren op bezoek gaan bij ASV’33. Mariahout ontvangt op sportpark De Heibunders Mifano, dat hetzelfde puntenaantal heeft.   

 

Opstelling ELI: Geert Minten, Bart Verkuijlen, Bas Hollanders (Thijs van der Aa), Lex Hollanders, Harm Hazenveld (Jordy van den Eijnden), Frank van Berlo, Niels den Bol, Stijn Donkers, Patrick Swinkels (Joost van der Tol), Willem Slegers en Roel Donkers.

Opstelling Mariahout: Dominique Leenders, Kevin Ketelaars, Rob Wagemans, Huib van Zutphen, Tom van de Bogaard (Freek Habraken), Noah van Rossum (Sander Scheepers), Michel Leenders, Jens Leenders, Tim Barten, Dennis Veldpaus (Danny van de Laar) en Stijn van de Bogaard.

« Terug

Copyright © 2008 - 2019 Voetbal Vereniging Mariahout. Alle rechten voorbehouden.

Website gerealiseerd en gesponsord door De WebStudio